9 Ekim 2011 Pazar

Sebzeli Pilav

Çok lezzetli bir pilav tarifi, Sebzeli Pilav...Malzemeler:

1 adet havuç
1,5 su bardağı haşlanmış
mantar
1,5 su bardağı haşlanmış
bezelye
Sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
Tuz
1 tutam toz tavuk bulyon
1 tutam toz şeker
1 tutam karabiber

Hazırlanışı:

Tencereye ½ çay bardağı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı tereyağ ekleyerek kızdırın. Pirinci tencereye alarak kavurun. Havuçları küp küp doğrayın ve tencereye atarak karıştırın. Haşlanmış mantarları doğrayın, tencereye atın ve iyice karıştırın. Ardından bezelyeleri ekleyin ve karıştırın. Pilavımıza tuz, bir tutam şeker, bir tutam toz tavuk bulyon, biraz karabiber ekleyerek iyice harmanlayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika demlendirin . Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder