18 Ekim 2011 Salı

Firik Pilavı

Farklı bir tat arayanlar için, Firik Pilavı...Malzemeler:

1 baş soğan
3 diş sarımsak
Sıvı yağ
2 su bardağı firik
1 su bardağı bulgur
Tuz
Toz et bulyon
Karabiber
Pul Biber

Hazırlanışı:

Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Yeteri kadar sıvı yağı tencerede kızdırın, soğan ve sarımsakları iyice kavurun. 2 su bardağı frik ve 1 su bardağı bulgur ekleyerek kavurmaya devam edin. Birer tutam tuz, toz et bulyon, karabiber, pul biber atarak iyice kavurun. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave ederek karıştırarak kaynamaya bırakın. Kayndıktan sonra 15-20 dakika demlendirin . Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder