9 Ekim 2011 Pazar

Nohutlu Paça Çorbası

Nohutlu Paça Çorbası

Malzemeler:

10 adet koyun veya keçi paçası
(kemiklerinden ayrılmış, fındık büyüklüğünde doğranmış)
1 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatıp haşlayın)
5 diş sarımsak
2 baş soğan
Sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
2 adet sivri biber
Toz tavuk bulyon
1 tutam kırmızı biber

Hazırlanışı:

Paçaları çok temiz bir şekilde yıkayın. Fındık büyüklüğünde doğrayın ve tencerenin içine koyun. Ağzına kadar su doldurarak pişmeye bırakın. Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükleri kaşıkla alın. 2 diş sarımsağı kaynama suyuna ilave edin. Pişen paçaları sudan çıkarın. 2 baş soğanı ve 3 diş sarımsağı doğrayın. Tencereye yeteri kadar sıvı yağ koyun, soğanları ve sarımsakları kavurun. Unu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerine biraz sıcak su ekleyin ve karıştırın. Paçayı tencereye atın. Tuz, toz tavuk bulyon, kırmızı biberi çorbamıza ekleyerek karıştırmaya devam edin. Nohutu çorbamıza atın. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra çorbamız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder