23 Ekim 2011 Pazar

Kişnişli Salata

Malzemeler:

1 adet patlıcan
1 orta boy patates
1 adet kabak
1 adet havuç
1 tutam tane kişniş
½ yeşil elma
Zeytinyağı
Tuz
1 adet kırmızı çarliston biber
1 tutam toz kırmızı biber
Nar ekşisi
3 tatlı kaşığı labne peyniri
Dekor için isteğe göre yeşillik

Hazırlanışı:

Tüm sebzelerin kabuğunu soyun ve ince ince dilimleyin. İnce dilimlediğiniz tüm sebzeleri derin teflon tavaya birbirlerine yapışmamasına dikkat ederek koyun. Üzerine bir tutam taze kişniş serpin. Yeşil elmayı ortadan ikiye bölün, çekirdeklerinden arındırarak ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz elmayı tavaya atın. Üzerine ½ çay bardağı zeytinyağı dökün ve 1 tutam tuz ekleyin. İyice karıştırarak kavurun. Kırmızı çarliston biberi halka halka doğrayın ve tavaya atarak kavurmaya devam edin. Kırmızı toz biber ekleyin ve karıştırın. Pişmesine yakın üzerine 3 tatlı kaşığı labne peyniri ilave edin ve iyice karıştırın. Sebzeler piştiğinde, patatesler renk aldığında ocağı kapatın. Servis tabağına alarak dekor için isteğinize göre yeşilliklerle süsleyin. Salatamız servise hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder