11 Ekim 2011 Salı

Düğün Çorbası

Kuzu etinden çok güzel bir çorba tarifi, Düğün Çorbası...Malzemeler:

300 gr. Haşlanmış kuzu eti
Yaklaşık 1 su bardağı kadar sıvı yağ
2 – 3 çorba kaşığı kadar un
Et bulyon
Tavuk bulyon
2 – 3 diş sarımsak
2 – 3 çorba kaşığı krema
Tuz
Su
Limon suyu
Sirke
Terbiyesi için:
1 yumurta
½ limon suyu

Hazırlanışı:

300 gr.kuzu etini önceden pişirin. Tencereye sıvı yağ ekleyin, kızdıktan sonra unu ekleyip iyice çırpın. Daha sonra üzerine birer tutam toz tavuk ve et bulyon ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışıma kremayı ekleyerek karıştırın. Üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyin ve iyice karıştırın. Önceden pişirdiğiniz etleri küçük parçalar halinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerine yeteri kadar tuz, limon suyu ve sirke ekleyin. Pişirdiğiniz çorbanın terbiyesi için bir kapta 1 yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Terbiyeyi çorbaya ağır ağır yedirin. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder