26 Ekim 2011 Çarşamba

Safranlı Pilav

Safranla hazırlayacağınız çok güzel bir pilav tarifi, Sarfanlı Pilav...Malzemeler:

1 tutam safran
Sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
Tuz
1 tutam toz tavuk bulyon
1 tutam toz şeker

Hazırlanışı:

Ufak bir tencere içerisine sıcak su ve bir tutam safran ekleyin. Ayrı bir tencerede ½ çay bardağı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı tereyağ ekleyerek kızdırın. Pirinci tencereye alarak kavurun. Üzerine tuz ve tavuk bulyon ekleyin ve karıştırın. Üzerini biraz geçecek kadar safranlı sudan ekleyin. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika demlendirin . Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder