22 Ekim 2011 Cumartesi

Dana Kavurma

Malzemeler:

4 – 5 diş sarımsak
½ su bardağı sıvı yağ
1 orta boy soğan
2 adet sivri biber
3 adet domates
300 gr. Haşlanmış dana kuşbaşı
Karabiber
Kekik
Tuz

Hazırlanışı:

Sarımsakları ince ince doğrayın ve tencerede kızdırdığınız yağa atarak karıştırın. Soğanları küp küp doğrayın, tencereye atarak kavurun. Biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın. Eti tencereye atın ve iyice karıştırın. Ardından doğradığınız biberleri tencereye atın ve karıştırın. Tuz, karabiber, kekik ekleyerek karıştırın. Son olarak domatesleri eklerek karıştırın. Yaklaşık 10 dakika kadar piştikten sonra yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder