24 Ekim 2011 Pazartesi

Nohutlu İşkembe Çorbası

Nohutlu İşkembe Çorbası

Malzemeler:

Yarım kilo sığır işkembesi
1 su bardağı nohut (Akşamdan
ıslatıp haşlayın)
2 baş soğan
Sıvı yağ
1 adet havuç
2 çorba kaşığı un
2 adet sivri biber
Toz tavuk bulyon
2 adet kırmızı kurutulmuş biber

Hazırlanışı:

İşkembeler çok temiz bir şekilde yıkayın. El büyüklüğünde parçalar kesin ve tencerenin içine koyun. Ağzına kadar su doldurarak pişmeye bırakın. Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükleri kaşıkla alın. 2 diş sarımsağı kaynama suyuna ilave edin. Pişen işkembeleri sudan çıkarın. Soğuyunca bir satır ya da bıçak yardımıyla kıyın. 2 baş soğanı doğrayın. Tencereye yeteri kadar sıvı yağ koyun ve soğanları kavurun. Havucu küp küp doğrayın ve tencereye atın. Unu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerine biraz sıcak su ekleyin ve karıştırın. Nohutu ekleyin. Kıydığınız işkembeyi tencereye atın. Biberleri küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Tuz, toz tavuk bulyon, kurutulmuş kırmızı biberi çorbamıza ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra çorbamız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder