13 Ekim 2011 Perşembe

Adana Usulü Güveç

Malzemeler:

1 Kg. Kuzu Kuşbaşı
4 Diş Sarımsak
2 Orta Boy Soğan
8 Adet Sivri Biber
Tuz
Toz Tavuk Bulyon
Karabiber
Pul Biber
8 orta Boy Domates
3 adet taze hafif sert uzun
Patlıcan

Hazırlanışı:

Tenceremize 1 çay bardağı ayçiçek yağı koyarak kızmasını bekliyoruz. Kuşbaşı etlerimizi tenceremizde iyice kavuruyoruz. İnce ince doğradığımız sarımsakları tenceremize ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. 2 orta boy soğanımızı doğradıktan sonra tenceremize ekliyoruz. Kavurmaya devam ederek soğanlarımızında kıvama gelmesini sağlıyoruz. Ardından sivri biberlerimizi doğrayarak tenceremize alıyoruz ve iyice harmanlıyoruz. Bir tutam tuz, bir tutam toz tavuk bulyon, bir tutam karabiber, bir tutam pul biberi tenceremize atarak iyice karıştırıyoruz. 2
orta boy domatesi küp küp doğrayarak tenceremize alıyoruz ve iyice karıştırıyoruz. 3 su bardağı su ilave ediyoruz. Patlıcanlarımızı şerit şerit soyup dilimliyoruz ve yemeğimizin üzerini kapatacak sekilde tenceremize döşüyoruz. 5 adet orta boy domatesi dörde bölüyoruz ve tenceremizde patlıcanlarımızın aralarına döşüyoruz. Etimizin sertliğine göre 25 – 40 dakika arasında kısık ateşte pişiriyoruz. Yemeğimiz piştiğinde güveçlere alarak servis ediyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder