16 Ekim 2011 Pazar

Bademli Pilav

Çok kolay hazırlayabileceğiniz bir pilav tarifi, Bademli Pilav...Malzemeler:

3 – 4 çorba kaşığı Ayçiçek Yağı
1 avuç soyulmuş badem
1,5 su bardağı Pirinç
1 tutam Tuz
1 tutam toz Dana Bulyon
2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Yağımızı tenceremizde kızdırdıktan sonra bademleri ekleyerek iyice kavuruyoruz. Bademler kavrulduğunda pirincimizi ekliyoruz ve kavuruyoruz. Tuz, toz dana bulyonumuzu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. 2 bardak suyumuzu ekleyerek karıştırıyoruz ve kısık ateşte beklemeye alıyoruz. Pilavımız kıvamına geldiğinde ocağımızın ateşini kapatarak pilavımızı dinlenmeye alıyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder