28 Eylül 2007 Cuma

BEZE

MALZEMELER:

-3 yumurta

-4 kahve fincanı toz şeker

-Yarım paket vanilya

-1 tatlı kaşığı sirke

YAPILIŞI:

1- Yumurta akları ile şeker bakır bir tencerede iyice
koyulaşıncaya kadar çarpılır. Sirke konur, biraz daha çarpılır.

2- Vanilya katılır. (İstenirse dövülmüş damla sakızı da konabilir.)

3- Parşömen kağıdı yayılmış tepsiye kaşık kaşık konur veya krema torbası ile sıkılır.

4- Hafif hararetli fırında kurutarak uzun süre pişirilir.

Not: Bezeyi; Krema torbası ile, tepsiye yuvarlak ve çabuk şekilde sıkınız ve yine kurutarak pişiriniz. Sonra bir çubuk ile yuvarlağı
marmelatla mantar şeklinde yapıştırınız ve öyle ikram ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder