Oktay Usta Yemek Tarifleri - Patatesli Köfte Tarifi
Malzemeler
Patatesli harç;
4 adet haşlanmış patates
1 yumurta
1 su bardağı haşlanıp ezilmiş nohut
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yeterince tuz
köfte harcı için;
1 kase kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
yeterince tuz
isteyenler karabiber ve pul biber katabilir
Hazırlanışı
Köfte harcını iyice yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler yapıyoruz daha sonra az yağda kızartıyoruz, patatesli harcı yoğurun yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp elinizde biraz açın pişen köfteleri içine
koyup fırında hafif sertleşip kızarana kadar pişirin, süslemek için biraz pul biber kullanabilirsiniz. Afiyet olsun
16 Mart 2011 Çarşamba
Bezelyeli Mısırlı Köfte Tarifi
Oktay Usta Yemek Tarifleri - Bezelyeli Mısırlı Köfte Tarifi
Bezelyeli Mısırlı Köfte Tarifi
Malzemeler :
• köftesi için:
• 350 gr.kıyma
• 1 yumurta
• 1 soğan
• 1 tutam kekik,tuz,karabiber
Sosu için:
• 1 kase bezelye
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 2 domates
• 1 su bardağı mısır
1 soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 çorba k.un
Pilavı için:
• 2 su b.pirinç
• 1 çay b.arpa şehriye
• sıvıyağ,tuz su
Köfte Tarifi:
Köfteyi yapmak için karıştırma kabına kıymanın tamamını ekleyin. Üstüne 1 yumurta kırıp ,1 tutam kekik ,1 soğan rendesi, tuz ve karabiber ekleyip köfteyi iyice yoğurun. Hazırladığınız köfteden fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri tavada kızartın. Sosu yapmak için ise tencereye sarımsakları ve yemeklik kesilmiş soğanı koyup 1 çorba kaşığı unu ekleyin ve kavurun.
Yeterince kavrulduktan sonra üstüne domatesleri ve salça ilave edin. Daha sonra üstüne 1 su bardağı mısır ve bezelye ekleyin. Üzerine biraz su koyup pişirin. Sosun üstüne kızartılan köfteleri ekleyerek sos koyu kıvama gelene dek pişirin. Pilav için tencereye sıvıyağı dökün.Üstüne 1 çay bardağı arpa şehriye ilave edip kavurun. Şehriyeler kızardıktan sonra üstüne 2 su bardağı pirinci ilave edip kavurun. Pirinç iyice kavrulduktan sonra üstüne sıcak su ekleyerek iyice pişirin. Piştikten sonra pirinç pilavını bir kaba alıp ters çevirerek servis tabağına alın. Tabağa aldığınız pilavın etrafına bezelyeli köfteli sostan ekleyerek servis edebilirsiniz.
Bezelyeli Mısırlı Köfte Tarifi
Malzemeler :
• köftesi için:
• 350 gr.kıyma
• 1 yumurta
• 1 soğan
• 1 tutam kekik,tuz,karabiber
Sosu için:
• 1 kase bezelye
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 2 domates
• 1 su bardağı mısır
1 soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 çorba k.un
Pilavı için:
• 2 su b.pirinç
• 1 çay b.arpa şehriye
• sıvıyağ,tuz su
Köfte Tarifi:
Köfteyi yapmak için karıştırma kabına kıymanın tamamını ekleyin. Üstüne 1 yumurta kırıp ,1 tutam kekik ,1 soğan rendesi, tuz ve karabiber ekleyip köfteyi iyice yoğurun. Hazırladığınız köfteden fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri tavada kızartın. Sosu yapmak için ise tencereye sarımsakları ve yemeklik kesilmiş soğanı koyup 1 çorba kaşığı unu ekleyin ve kavurun.
Yeterince kavrulduktan sonra üstüne domatesleri ve salça ilave edin. Daha sonra üstüne 1 su bardağı mısır ve bezelye ekleyin. Üzerine biraz su koyup pişirin. Sosun üstüne kızartılan köfteleri ekleyerek sos koyu kıvama gelene dek pişirin. Pilav için tencereye sıvıyağı dökün.Üstüne 1 çay bardağı arpa şehriye ilave edip kavurun. Şehriyeler kızardıktan sonra üstüne 2 su bardağı pirinci ilave edip kavurun. Pirinç iyice kavrulduktan sonra üstüne sıcak su ekleyerek iyice pişirin. Piştikten sonra pirinç pilavını bir kaba alıp ters çevirerek servis tabağına alın. Tabağa aldığınız pilavın etrafına bezelyeli köfteli sostan ekleyerek servis edebilirsiniz.
Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi
Oktay Usta Yemek Tarifleri - Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi
Malzemeler
Köfte için:
500 gr. köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
3-4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı köfte bahan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Garnitürü
1 kâse bezelye (konserve)
1 adet havuç
1 adet patates
Tuz
Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi
Karıştırma kabının içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve bütün baharatlar ilave edilir, iyice yoğurulur. Ufak köfteler hazırlanır. Teflon bir tavada önlü arkalı kızartılır. Köfteler kızardıktan sonra küp küp doğranmış havuç ve patates aynı tavada köfteden kalan yağ ile kavrulur. Tuz ve bezelye ilave edilir. Yağlı kâğıt ya da alüminyum folyodan kare şeklinde parçalar kesilir. Birer porsiyon bu kâğıtlar içine pay edilip bohça şeklinde kapatılır. Katlanan yerler alta gelecek şekilde tepsiye alınır. 40-45 dakika 200° fırında pişirilir.
Malzemeler
Köfte için:
500 gr. köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
3-4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı köfte bahan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Garnitürü
1 kâse bezelye (konserve)
1 adet havuç
1 adet patates
Tuz
Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi
Karıştırma kabının içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve bütün baharatlar ilave edilir, iyice yoğurulur. Ufak köfteler hazırlanır. Teflon bir tavada önlü arkalı kızartılır. Köfteler kızardıktan sonra küp küp doğranmış havuç ve patates aynı tavada köfteden kalan yağ ile kavrulur. Tuz ve bezelye ilave edilir. Yağlı kâğıt ya da alüminyum folyodan kare şeklinde parçalar kesilir. Birer porsiyon bu kâğıtlar içine pay edilip bohça şeklinde kapatılır. Katlanan yerler alta gelecek şekilde tepsiye alınır. 40-45 dakika 200° fırında pişirilir.
15 Mart 2011 Salı
Tavuk Pirzola
Oktay Usta Yemek Tarifleri - Tavuk Pirzola
Tavuk pirzolaları karıştırma kabına alın. Üzerine sütü dökün. Kekiğini ve ketçabını koyun. Sarımsağı ezerek üzerine ilave edin.
Malzemeler :
* Tavuk Pirzola:
Yarım Kg. Tavuk Pirzola
Yarım Çay B. Süt
1 Çorba K. Ketçap
1 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Kekik
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
10 Köy Biberi
Hazırlanışı
Tavuk pirzolaları karıştırma kabına alın. Üzerine sütü dökün. Kekiğini ve ketçabını koyun. Sarımsağı ezerek üzerine ilave edin. Tuzunu, karabiberini ve sıvıyağını atıp karıştırın. Elinizle iyice harmanlayarak karıştırın.
Köy biberlerini şişe geçirin ve ızgarada pişirin. Pirzolaları ızgarada pişirin. Servis tabağına pişen kanatları ve biberleri koyarak servis edin.
Tavuk pirzolaları karıştırma kabına alın. Üzerine sütü dökün. Kekiğini ve ketçabını koyun. Sarımsağı ezerek üzerine ilave edin.
Malzemeler :
* Tavuk Pirzola:
Yarım Kg. Tavuk Pirzola
Yarım Çay B. Süt
1 Çorba K. Ketçap
1 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Kekik
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
10 Köy Biberi
Hazırlanışı
Tavuk pirzolaları karıştırma kabına alın. Üzerine sütü dökün. Kekiğini ve ketçabını koyun. Sarımsağı ezerek üzerine ilave edin. Tuzunu, karabiberini ve sıvıyağını atıp karıştırın. Elinizle iyice harmanlayarak karıştırın.
Köy biberlerini şişe geçirin ve ızgarada pişirin. Pirzolaları ızgarada pişirin. Servis tabağına pişen kanatları ve biberleri koyarak servis edin.
Püreli Mantarlı Tavuk Sote
Oktay Usta Yemek Tarifleri - Püreli Mantarlı Tavuk Sote
Mantarı, maydanozu, biberleri, küçük küçük doğrayın. Tavuk göğsünü de küp küp doğrayın.
Malzemeler :
* Püreli Mantarlı Tavuk Sote:
* Püresi İçin:
5 Patates
1 Su B.Süt
1 Çorba K. Tereyağı
Tuz
* Tavuk Sote İçin:
1 Bütün Tavuk Gögsü
3 Yeşil Biber
1 Kırmızı Biber
3 Diş Sarımsak
7 Mantar
Yeşil Soğan Yaprağı
Sıvıyağ
Tuz,Karabiber
Hazırlanışı
Mantarı, maydanozu, biberleri, küçük küçük doğrayın. Tavuk göğsünü de küp küp doğrayın. Tavuğu, biberi, sarımsağı ve mantarı tencerede kızmış yağın içine dökün. Hepsini beraber kavurun. Tuzunu ve karabiberini atın.
Püresini hazırlamak için; patatesleri soyun ve ince ince dilimleyin. Tencereye alıp üzerine su koyarak haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezecekle ezin.
İçine tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin. Önce tereyağını ekleyin ve karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave ederek kıvamını sıvılaştırın. Püreyi servis tabağına alın. Ortasında havuz oluşturun. Tavuk soteyi bu havuza boşaltın.
Mantarı, maydanozu, biberleri, küçük küçük doğrayın. Tavuk göğsünü de küp küp doğrayın.
Malzemeler :
* Püreli Mantarlı Tavuk Sote:
* Püresi İçin:
5 Patates
1 Su B.Süt
1 Çorba K. Tereyağı
Tuz
* Tavuk Sote İçin:
1 Bütün Tavuk Gögsü
3 Yeşil Biber
1 Kırmızı Biber
3 Diş Sarımsak
7 Mantar
Yeşil Soğan Yaprağı
Sıvıyağ
Tuz,Karabiber
Hazırlanışı
Mantarı, maydanozu, biberleri, küçük küçük doğrayın. Tavuk göğsünü de küp küp doğrayın. Tavuğu, biberi, sarımsağı ve mantarı tencerede kızmış yağın içine dökün. Hepsini beraber kavurun. Tuzunu ve karabiberini atın.
Püresini hazırlamak için; patatesleri soyun ve ince ince dilimleyin. Tencereye alıp üzerine su koyarak haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezecekle ezin.
İçine tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin. Önce tereyağını ekleyin ve karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave ederek kıvamını sıvılaştırın. Püreyi servis tabağına alın. Ortasında havuz oluşturun. Tavuk soteyi bu havuza boşaltın.
Domates Soslu Sebzeli Tavuk Rosto
Oktay Usta Yemek Tarifleri - Domates Soslu Sebzeli Tavuk Rosto
Maydanozu, haşlanmış havucu ve kırmızı biberi ince ince doğrayın. Tavuk kıymasını bir kaba koyun. İçine tuz ve karabiber ekleyin.
Malzemeler :
* Domates Soslu Sebzeli Tavuk Rosto:
* 500 Gr Tavuk Kıyması
1 Su B. Bezelye
1 Havuç
1 Kırmızı Biber
1 Kuru Soğan
1 Yumurta
1 Tutam Maydanoz
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
* Sosu İçin:
3 Domates
3 Diş Sarımsak
1 Tutam Fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Maydanozu, haşlanmış havucu ve kırmızı biberi ince ince doğrayın. Tavuk kıymasını bir kaba koyun. İçine tuz ve karabiber ekleyin. Soğanı rendeleyin. Doğradığınız sebzeleri de kıymaya ekleyin. Kıvamını bağlamak için galeta ununu da ekleyin ve yoğurun.
Elde ettiğiniz karışımı fırın poşetine koyup, rulo şeklinde sarın. Uçlarını kapatıp tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Sosu için; domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
Sarımsak ve fesleğeni de ince ince doğrayın. Tavadaki zeytinyağının içine ekleyin. Tuz ve karabiberini de atın. Pişen rostoyu dilimleyin. Üzerine sosunu dökün. Fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
Maydanozu, haşlanmış havucu ve kırmızı biberi ince ince doğrayın. Tavuk kıymasını bir kaba koyun. İçine tuz ve karabiber ekleyin.
Malzemeler :
* Domates Soslu Sebzeli Tavuk Rosto:
* 500 Gr Tavuk Kıyması
1 Su B. Bezelye
1 Havuç
1 Kırmızı Biber
1 Kuru Soğan
1 Yumurta
1 Tutam Maydanoz
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
* Sosu İçin:
3 Domates
3 Diş Sarımsak
1 Tutam Fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Maydanozu, haşlanmış havucu ve kırmızı biberi ince ince doğrayın. Tavuk kıymasını bir kaba koyun. İçine tuz ve karabiber ekleyin. Soğanı rendeleyin. Doğradığınız sebzeleri de kıymaya ekleyin. Kıvamını bağlamak için galeta ununu da ekleyin ve yoğurun.
Elde ettiğiniz karışımı fırın poşetine koyup, rulo şeklinde sarın. Uçlarını kapatıp tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Sosu için; domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
Sarımsak ve fesleğeni de ince ince doğrayın. Tavadaki zeytinyağının içine ekleyin. Tuz ve karabiberini de atın. Pişen rostoyu dilimleyin. Üzerine sosunu dökün. Fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)