16 Mart 2011 Çarşamba

Patatesli Köfte Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri - Patatesli Köfte Tarifi

Malzemeler

Patatesli harç;
4 adet haşlanmış patates
1 yumurta
1 su bardağı haşlanıp ezilmiş nohut
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yeterince tuz

köfte harcı için;
1 kase kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
yeterince tuz
isteyenler karabiber ve pul biber katabilir

Hazırlanışı

Köfte harcını iyice yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler yapıyoruz daha sonra az yağda kızartıyoruz, patatesli harcı yoğurun yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp elinizde biraz açın pişen köfteleri içine

koyup fırında hafif sertleşip kızarana kadar pişirin, süslemek için biraz pul biber kullanabilirsiniz. Afiyet olsun

Bezelyeli Mısırlı Köfte Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri - Bezelyeli Mısırlı Köfte Tarifi

Bezelyeli Mısırlı Köfte Tarifi
Malzemeler :


• köftesi için:

• 350 gr.kıyma
• 1 yumurta
• 1 soğan
• 1 tutam kekik,tuz,karabiber

Sosu için:

• 1 kase bezelye
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 2 domates
• 1 su bardağı mısır
1 soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 çorba k.un

Pilavı için:

• 2 su b.pirinç
• 1 çay b.arpa şehriye
• sıvıyağ,tuz su
Köfte Tarifi:

Köfteyi yapmak için karıştırma kabına kıymanın tamamını ekleyin. Üstüne 1 yumurta kırıp ,1 tutam kekik ,1 soğan rendesi, tuz ve karabiber ekleyip köfteyi iyice yoğurun. Hazırladığınız köfteden fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri tavada kızartın. Sosu yapmak için ise tencereye sarımsakları ve yemeklik kesilmiş soğanı koyup 1 çorba kaşığı unu ekleyin ve kavurun.

Yeterince kavrulduktan sonra üstüne domatesleri ve salça ilave edin. Daha sonra üstüne 1 su bardağı mısır ve bezelye ekleyin. Üzerine biraz su koyup pişirin. Sosun üstüne kızartılan köfteleri ekleyerek sos koyu kıvama gelene dek pişirin. Pilav için tencereye sıvıyağı dökün.Üstüne 1 çay bardağı arpa şehriye ilave edip kavurun. Şehriyeler kızardıktan sonra üstüne 2 su bardağı pirinci ilave edip kavurun. Pirinç iyice kavrulduktan sonra üstüne sıcak su ekleyerek iyice pişirin. Piştikten sonra pirinç pilavını bir kaba alıp ters çevirerek servis tabağına alın. Tabağa aldığınız pilavın etrafına bezelyeli köfteli sostan ekleyerek servis edebilirsiniz.

Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri - Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi

Malzemeler

Köfte için:

500 gr. köftelik kıyma

1 adet kuru soğan

3-4 dal maydanoz

1 tatlı kaşığı köfte bahan

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

Tuz

Garnitürü

1 kâse bezelye (konserve)

1 adet havuç

1 adet patates

Tuz

Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi

Karıştırma kabının içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve bütün baharatlar ilave edilir, iyice yoğurulur. Ufak köfteler hazırlanır. Teflon bir tavada önlü ar­kalı kızartılır. Köfteler kızardıktan sonra küp küp doğranmış havuç ve patates aynı tavada köfteden kalan yağ ile kavrulur. Tuz ve bezelye ilave edilir. Yağlı kâğıt ya da alüminyum folyodan kare şeklinde parçalar kesilir. Birer porsiyon bu kâğıt­lar içine pay edilip bohça şeklinde kapatılır. Katlanan yerler alta gelecek şekilde tepsiye alınır. 40-45 dakika 200° fırında pi­şirilir.

15 Mart 2011 Salı

Tavuk Pirzola

Oktay Usta Yemek Tarifleri - Tavuk Pirzola

Tavuk pirzolaları karıştırma kabına alın. Üzerine sütü dökün. Kekiğini ve ketçabını koyun. Sarımsağı ezerek üzerine ilave edin.

Malzemeler :

* Tavuk Pirzola:
Yarım Kg. Tavuk Pirzola
Yarım Çay B. Süt
1 Çorba K. Ketçap
1 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Kekik
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
10 Köy Biberi

Hazırlanışı

Tavuk pirzolaları karıştırma kabına alın. Üzerine sütü dökün. Kekiğini ve ketçabını koyun. Sarımsağı ezerek üzerine ilave edin. Tuzunu, karabiberini ve sıvıyağını atıp karıştırın. Elinizle iyice harmanlayarak karıştırın.



Köy biberlerini şişe geçirin ve ızgarada pişirin. Pirzolaları ızgarada pişirin. Servis tabağına pişen kanatları ve biberleri koyarak servis edin.

Püreli Mantarlı Tavuk Sote

Oktay Usta Yemek Tarifleri - Püreli Mantarlı Tavuk Sote

Mantarı, maydanozu, biberleri, küçük küçük doğrayın. Tavuk göğsünü de küp küp doğrayın.

Malzemeler :

* Püreli Mantarlı Tavuk Sote:
* Püresi İçin:
5 Patates
1 Su B.Süt
1 Çorba K. Tereyağı
Tuz
* Tavuk Sote İçin:
1 Bütün Tavuk Gögsü
3 Yeşil Biber
1 Kırmızı Biber
3 Diş Sarımsak
7 Mantar
Yeşil Soğan Yaprağı
Sıvıyağ
Tuz,Karabiber

Hazırlanışı

Mantarı, maydanozu, biberleri, küçük küçük doğrayın. Tavuk göğsünü de küp küp doğrayın. Tavuğu, biberi, sarımsağı ve mantarı tencerede kızmış yağın içine dökün. Hepsini beraber kavurun. Tuzunu ve karabiberini atın.



Püresini hazırlamak için; patatesleri soyun ve ince ince dilimleyin. Tencereye alıp üzerine su koyarak haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezecekle ezin.



İçine tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin. Önce tereyağını ekleyin ve karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave ederek kıvamını sıvılaştırın. Püreyi servis tabağına alın. Ortasında havuz oluşturun. Tavuk soteyi bu havuza boşaltın.

Domates Soslu Sebzeli Tavuk Rosto

Oktay Usta Yemek Tarifleri - Domates Soslu Sebzeli Tavuk Rosto

Maydanozu, haşlanmış havucu ve kırmızı biberi ince ince doğrayın. Tavuk kıymasını bir kaba koyun. İçine tuz ve karabiber ekleyin.

Malzemeler :

* Domates Soslu Sebzeli Tavuk Rosto:
* 500 Gr Tavuk Kıyması
1 Su B. Bezelye
1 Havuç
1 Kırmızı Biber
1 Kuru Soğan
1 Yumurta
1 Tutam Maydanoz
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
* Sosu İçin:
3 Domates
3 Diş Sarımsak
1 Tutam Fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı

Maydanozu, haşlanmış havucu ve kırmızı biberi ince ince doğrayın. Tavuk kıymasını bir kaba koyun. İçine tuz ve karabiber ekleyin. Soğanı rendeleyin. Doğradığınız sebzeleri de kıymaya ekleyin. Kıvamını bağlamak için galeta ununu da ekleyin ve yoğurun.



Elde ettiğiniz karışımı fırın poşetine koyup, rulo şeklinde sarın. Uçlarını kapatıp tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Sosu için; domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.



Sarımsak ve fesleğeni de ince ince doğrayın. Tavadaki zeytinyağının içine ekleyin. Tuz ve karabiberini de atın. Pişen rostoyu dilimleyin. Üzerine sosunu dökün. Fesleğen yapraklarıyla süsleyin.